Ondra89 - ZAKLADATEL TOPICU píše:Zdravím, potřebuju poradit. Jedu 3x týdně FB, klasicky na svalovou hmotu, ne silově , ale i přesto jedu silově klasicky MT/Bench a dřepy. Potřebuju ohledně těchto 3 cviků poradit, jak to jet. Doposud jsem jel klasicky pyramidou 6 sérií a to tak, že první byla 20x tyč , druhá 15x malá váha , třetí 10x už větší a ty dalši 3 jsem jel velké váhy max 5 opakování (prostě 3 "zahřívací" a 3 pracovní). Mám to tak jet dále, jedu to dobře, nemám jet třeba více opakování, nebo mám něco změnit ??? Totiž slyšel jsem třebas i že pyramida je blbá, protože ty první série nejsou pracovní atd. tak v tom chci mít jasno
eSko - TRULO píše:Pro 3x týdně fullbody bych osobně volil raději periodizaci (např. UP, tedy "vlny"), která umožní zatížit svaly komplexně v různém stylu a s různou metabolickou odezvou. UP znamená 3x týdně fullbody zaměřené na hypertrofii, výbušnost a sílu v tomto pořadí:
1) hypertrofie: 3-5 pracovních sérií, 60 - 75 % 1RM, 8 - 12 op.
volno
2) výbušnost: 3-5 pracovních sérií, 80 - 90 % 1RM, 1 - 2 op.
volno
3) síla: 3 pracovní série, 85 % 1RM, do selhání
2 dny volna
Je to náročné, takže bez nějakého pravidelného deloadu a fyzického volna od činek se neobejdeš, ale výsledky to ponese solidní. Jestli mít "velkou trojku" v každém tréninku je také na zvážení.
g_dgrim píše:Ze ty chces dat zaciatocnika cvicit 3x tyzdenne PWL cviky je uz tvoj problem, mna take zhovadilosti nenapadaju takze to nemusim riesit *a20*
Ano, já to strašně chci.
Sorry, že to tahám sem, ale na ronnie mi nejde nic napsat, hned to smažou a zabanují. Fascinuje mě jenom, jak tam všichni kokoti drží při sobě, grim asi taky, a nevidí žádné logické argumenty, ani kdyby já nevím co. Prostě my jsme ronnie, a máme pravdu, i kdybychom napsali sebevětší píčovinu, a kdo to zpochybní, toho smažeme a zabanujeme