FORUM.OSVALECH.CZ

Diskuzní fórum Osvalech.cz

Šunkovar

Výživa, diety, doplňky výživy

Moderátoři: Cynik, Lifter675, Reno, melounek

Šunkovar

Příspěvekod Kulsud » čtv, 2 říj 2014, 07:05

Zkoušel jste někdo? Nebo je tu snad pravidelný výrobce? Doma jsme udělali testík, který tak nějak dá se říct nesplnil veškerá očekávání a částečně znehodnotil finální produkt, což se sice nepodepsalo na poživatelnosti, chuti a nutričních hodnotách, leč konzistence výrobku a soudržnost jednotlivých komponentů nebyla zcela kompaktní a konečný šunkový výrobek neodpovídal požadované kvalitě. Dalo by se jednoduše říci, že ne všechno maso, které se po úpravě rozpadá, je správně udělané.

No zkrátka na hovno....

Nějaký zaručený recept?
Anton Chigurh - charakterní muž.
Uživatelský avatar
Kulsud
 
Příspěvky: 900
Registrován: úte, 13 pro 2005, 13:44

Re: Šunkovar

Příspěvekod Marat » čtv, 2 říj 2014, 11:10

Mel sem to pucene na zkousku a dobry, ale asi bych to doma nevyuzil, takze jsem zkusil sunku a pastiku a vratil to.
Jinak k te soudrznosti - nakrajel sem maso na kostky (libovou veprovou kytu), cukr, sul a asi 20 minut to rukou michal, fakt tak dlouho, ono to pusti bilkoviny a potom to dobre drzi, obcas pridas vlaznou vodu. Jo a po tech 20 minutach jsem asi tretinu odebral a v kutru sem to nasekal na jemno na takovy klasicky fas, potom tam to pridal, vmichal dalsi dobroty - ja zeleny nalozeny pepr, dal to do formy a nechal to dva dny v lednici, pak uvaril dle navodu. Super chut, ale nemel mi to kdo pomoct snist tak jsem to pak musel na silu sezrat a to me presvedcilo, ze to nepotrebuju. Sunku stejne moc nekupuju, jo kdyby sli takhle lehce udelat parky, tak to bych bral hned.
Pastika je lehci a netrva to tak dlouho, povaris tucne maso do bezvedomi (treba bucek), pak ho na kutru nasekas, nebo pomeles na jemno, pridas nasekane jatra, podle potreby to narredis tim vyvarem, koreni, sul, frtana nejake jemne koralky, podle chuti dalsi dobroty a akorat to v tom uvaris. Nekdo dava i vejce, ja treba jsem ty jatra lehce opekl na sadle, nez sem to pokutroval.
Pro rodinu co je zvykla na salamy a nevadi to kazde dva dny delat ok. Pokud vychytas tu zakladni upravu, tak se to potom da dobre varyrovat, treba v koreni, mase a pod.
Naše nohy mají tvar bot.
Marat
 
Příspěvky: 287
Registrován: úte, 12 čer 2007, 00:11

Re: Šunkovar

Příspěvekod Lifter675 » čtv, 2 říj 2014, 14:33

od té doby, co u nás začli krájet na plátky totok http://www.prosciuttodiparma.com/ Šunkovar neřeším.
Je s tím práce, navíc je prošuto zdravější (že je chutnější, nemusím dodávat)
ten, kdo vymyslel práci, měl ji také naučit onanovat, aby se dovedla udělat sama
Uživatelský avatar
Lifter675
Site Admin
 
Příspěvky: 3844
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:14

Re: Šunkovar

Příspěvekod Kulsud » pát, 3 říj 2014, 08:28

Lifter675 píše:od té doby, co u nás začli krájet na plátky totok http://www.prosciuttodiparma.com/ Šunkovar neřeším.
Je s tím práce, navíc je prošuto zdravější (že je chutnější, nemusím dodávat)


Jo jasný, nemám iluze, že vyrobím klenot. Jen jsem to chtěl zkusit no a výsledek žumpa.
Anton Chigurh - charakterní muž.
Uživatelský avatar
Kulsud
 
Příspěvky: 900
Registrován: úte, 13 pro 2005, 13:44

Re: Šunkovar

Příspěvekod Reno » pát, 3 říj 2014, 20:20

Lifter675 píše:od té doby, co u nás začli krájet na plátky totok http://www.prosciuttodiparma.com/ Šunkovar neřeším.
Je s tím práce, navíc je prošuto zdravější (že je chutnější, nemusím dodávat)


...a taky se trochu prodraží. Já si nemůžu pomoct, mně to stejně nechutná:-) Dobrá šunka od kosti je dobrá:-)
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Re: Šunkovar

Příspěvekod Lifter675 » pát, 3 říj 2014, 22:25

Reno píše:
Lifter675 píše:od té doby, co u nás začli krájet na plátky totok http://www.prosciuttodiparma.com/ Šunkovar neřeším.
Je s tím práce, navíc je prošuto zdravější (že je chutnější, nemusím dodávat)


...a taky se trochu prodraží. Já si nemůžu pomoct, mně to stejně nechutná:-) Dobrá šunka od kosti je dobrá:-)

no hlavně že ti jede pančeta :lol:
ten, kdo vymyslel práci, měl ji také naučit onanovat, aby se dovedla udělat sama
Uživatelský avatar
Lifter675
Site Admin
 
Příspěvky: 3844
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:14

Re: Šunkovar

Příspěvekod Reno » sob, 4 říj 2014, 06:02

Pod vajíčka:)
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Re: Šunkovar

Příspěvekod Ďáblův advokát » čtv, 20 lis 2014, 16:05

Tak já to vařil. recept nemám, tak nějaký ty zásady:

1. maso na kusy asi jako na guláš, kýta, plec
2. sůl pepř a med, nebo cukr - ne moc,ale bez něj do nende
3. zamíchat, dát do lednice na 24-48 hodin, během té doby občas promíchat, lépe promačkat rukou
4. utáhnou to šunkovaru a vařit pomalu, táhnout, žádný bubliny a dlouho .....
Nekontrolovaná imigrace spojená s demografickým poklesem a multikulturalismem obtěžkaným pocitem viny stvořila stále rostoucí populaci neasimilovaných muslimů, rozhodnutých změnit Evropu k nepoznání.
Uživatelský avatar
Ďáblův advokát
Veterán
 
Příspěvky: 874
Registrován: pát, 27 led 2006, 16:25


Zpět na Výživa

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků