FORUM.OSVALECH.CZ

Diskuzní fórum Osvalech.cz

Hydro - stupen hydrolyzy a vhodnost pouziti

Výživa, diety, doplňky výživy

Moderátoři: Cynik, Lifter675, Reno, melounek

Hydro - stupen hydrolyzy a vhodnost pouziti

Příspěvekod Marat » čtv, 13 bře 2014, 11:06

Z clanku u konkurence: http://www.kulturistika.com/vyber-hydro ... -hydrolyzy plyne, zze hydro dh 32 neni uplne vhodne pouzivat ve vetsich davkach a po treninku.
Tvrzeni o travenim rychlejsim, nez rychlem a z toho plynoucich ztrat mi prijde v rozporu s tim, co se prezentuje jako vyhoda hydrolyzatu - minimalizace traveni (Hmotnost 1,6 daltonu jak je u hydrolýzy se stupněm 32 rozhodně není optimální, protože absorbce je tak rychlá, že dochází k velké ztrátě při trávení...).
Co na to mistni gurus?
Naše nohy mají tvar bot.
Marat
 
Příspěvky: 287
Registrován: úte, 12 čer 2007, 00:11

Re: Hydro - stupen hydrolyzy a vhodnost pouziti

Příspěvekod Cynik » čtv, 13 bře 2014, 12:44

Já bych měl jen spoustu otázek...asi je vcelku jedno, jestli Šarčev dává 20g nebo 20IU.
Zdroj této informace je jaký? Pokoušel jsem se nějaký dohledat a asi nemám štěstí...
Čistě nezaujatě pokud by to byla pravda, pak jaký smysl má zpomalování tukem?
Zpomalování jiným proteinem je nesmysl. Viz třeba mléko - prvně má AK peak na syrovátkovém proteinu a pak dlouhý dojezd na kaseinové složce.
Jo, peptidy brát orálně fakt nemá smysl...ale tohle je předtrávená syrovátka a GHRP je zas trochu něco jinýho ;)
Uživatelský avatar
Cynik
 
Příspěvky: 3367
Registrován: pát, 9 pro 2005, 08:33

Re: Hydro - stupen hydrolyzy a vhodnost pouziti

Příspěvekod melounek » čtv, 13 bře 2014, 15:29

Marat píše:Z clanku u konkurence: http://www.kulturistika.com/vyber-hydro ... -hydrolyzy plyne, zze hydro dh 32 neni uplne vhodne pouzivat ve vetsich davkach a po treninku.
Tvrzeni o travenim rychlejsim, nez rychlem a z toho plynoucich ztrat mi prijde v rozporu s tim, co se prezentuje jako vyhoda hydrolyzatu - minimalizace traveni (Hmotnost 1,6 daltonu jak je u hydrolýzy se stupněm 32 rozhodně není optimální, protože absorbce je tak rychlá, že dochází k velké ztrátě při trávení...).
Co na to mistni gurus?


Postoval jsem vedle odkaz na knihu od DiPasqualeho (http://www.scribd.com/doc/202833753/Ami ... DiPasquale), mrkni na stránky 186 - 192. Najdeš tam studie i jejich zobecnění týkající se suplementů skládajících se převážně z di- a tripeptidů. Studie ukazují, že produkty s vysokým obsahem di- a tripeptidů se vstřebávají rychleji, než preparáty, které obsahují delší peptidy (aminokyselinové preparáty), a mnohem rychleji, než celé jídlo. Totéž platí pro vstřebávání, je to dáno jejich strukturou, způsobem absorpce .

Nemá smysl, abych to sem kopíroval celé (je to ale velmi zajímavé čtení!), takže jen závěr:

"The bottomline is that hydrolysates containing a mixture of small peptides and free amino acids are absorbed faster and produce more pharmacological effects (increasing GH and insulin response) than mixtures of free amino acids and much faster than whole-foodprotein.However,this still does not give us the complete picture since commercial preparations have confused the issue. Most peptide-bound amino acids are formed from whole-protein foods usually by either enzyme or acid hydrolysis. Bothprocesses create some free-form amino acids along with some small-chain peptides. Although any protein-containing food sort issues(includingskin,hair,hooves,etc.)can be used as a starting point for hydrolysis, the most commonly used are the milk proteins casein and lactalbumin, and egg. Although it is possible to produce a hydrolysate that is made up of mostly di- and tripeptidesalong with some free amino acids, such is not usually the case. Many preparations state that they have small peptides when in fact the amount of these peptides is very low, with most of the preparations being in the form of large oligopeptides. Free-form amino acid preparations are absorbed more rapidly from most of the peptide preparations now on the market. On the other hand, amino acids are more expensive than the most costly whole-protein supplements and somefree-form amino acids are difficult to take because of their bad smell and taste.Notwithstanding the misrepresentation that can occur with some commercial preparations, and the possible problems with palatability, ideally in order to make the best use of the few hours of hypermetabolism that exists after training, a protein supplement high in di- and tripeptides wouldseem to be absorbed the fastest and thus give the most immediate anabolic and anticatabolic effects."

Suma sumárum, závěry studií jsou přesně opačné, než závěry tebou postovaného článku. A mě nikdo nemůže podezřívat ze zaujatosti, pže, když nechceš Hydro Traditional, můžeš si vždycky koupit Hydro Delicate :lol: .
Slova tohoto světa jsou příliš těžká pro ptáka, jenž nad oblaka vzlétá....
Uživatelský avatar
melounek
Guru
 
Příspěvky: 4152
Registrován: úte, 13 pro 2005, 15:19

Re: Hydro - stupen hydrolyzy a vhodnost pouziti

Příspěvekod guruhonza » pát, 14 bře 2014, 09:40

Docela by mě zajímalo, odkud "autor" čerpal ty "informace" ...

Sarcev je určitě zajímavej člověk, jehož společnost je postavená na doplňcích kolem tréninku... každopádně je důvod, proč s ním z jeho bývalých klientů nikdo nespolupracuje a proč v současnosti, pokud vím, nemá žádnýho profi klienta, ale jen evropský amatéry, nejlíp z Chorvatska a Španělska.
guruhonza
 
Příspěvky: 474
Registrován: úte, 13 zář 2011, 07:15


Zpět na Výživa

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron