syrové vs. vařené potraviny

Zdravím,
dočetl jsem se, že syrové těstoviny obsahují 70g sacharidů a vařené 30g sacharidů.
Také že syrová rýže obsahuje 80g sacharidů a vařená zase jen 30g sacharidů.
Jelikož jsou obě suroviny mým základním zdrojem energie, docela mě to nepříjemně překvapilo.
Existuje způsob jak předejít tomu úniku vařením? Pochybuji, že se tyto potraviny dají požívat v syrovém stavu.
Máte o tomto "problému" nějaké info?
Diky.
dočetl jsem se, že syrové těstoviny obsahují 70g sacharidů a vařené 30g sacharidů.
Také že syrová rýže obsahuje 80g sacharidů a vařená zase jen 30g sacharidů.
Jelikož jsou obě suroviny mým základním zdrojem energie, docela mě to nepříjemně překvapilo.
Existuje způsob jak předejít tomu úniku vařením? Pochybuji, že se tyto potraviny dají požívat v syrovém stavu.
Máte o tomto "problému" nějaké info?
Diky.