FORUM.OSVALECH.CZ

Diskuzní fórum Osvalech.cz

Domaci chlieb svetly

Recepty, kulinářské know-how do objemu i diety

Moderátoři: Cynik, Lifter675, Reno, melounek

Domaci chlieb svetly

Příspěvekod KAKAč » pon, 2 dub 2007, 07:22

Domáci chlieb svetlý

Cesto:
500 g hladkej múky
1 bal. inst. droždia
1 kávová lyžička kmínu
1,5 kávovej lyžičky soli
štipka anýzu
štipka cukru
350-360 ml vlažnej vody
semienka podľa chuti
Na potieranie:
osolená voda

1. Všetky suroviny dáme do misy a ručne premiesime. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí. (Ak je cesto riedke, pridáme trošku múky.) Cesto preložíme na pomúčenú dosku a znovu dôkladne ručne premiesime. Cesto má byť tuhé.

2. Cesto poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 60-70 min.

3. Cesto znovu na pomúčenej doske premiesime, vytvarujeme bochník alebo šišku, preložíme na plech posypaný hladkou múkou a ešte chvíľu necháme kysnúť.

4. Pečieme v predhriatej rúre najprv pri cca 220 °C asi 5 min. Potom bochník potrieme osolenou vodou, znížime teplotu na cca 170 °C a pečieme 60-70 minút. Počas pečenia chlieb potrieme osolenou vodou asi 5krát.

5. Vychladnutý chlieb krájame zubatým nožom.


tento je peceny z kila muky, takze dvojita davka.


Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
KAKAč
 

Příspěvekod Reno » pon, 2 dub 2007, 07:35

Zkusím to z celozrnné, stane se něco?
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod stanley » pon, 2 dub 2007, 08:01

zmeni sa mnozstvo vody
Opilec s flaskou pod hlavou,
zivy sa tekutou potravou,
nemava problemy so stravou,
trpi len zaludka otravou.
Uživatelský avatar
stanley
 
Příspěvky: 1514
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:36

Příspěvekod KAKAč » pon, 2 dub 2007, 08:14

tych receptov je milion, proste to cesto musi byt tak akurat, takze to mnozstvo uvidis kolko treba. aby sa dalo aj miesit a nerozlievalo sa, ale aby zasa nebolo moc tvrde, proste tak od oka
KAKAč
 

Re: Domaci chlieb svetly

Příspěvekod RobOtMZ » pát, 5 srp 2011, 11:56

Dnes večer urobím magľajz, zajtra pečiem :D :D :D :D :D
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci ... ecept.html
Majte sa !
RobOtMZ
 
Příspěvky: 108
Registrován: stř, 6 čer 2007, 08:12
Bydliště: ZA kraj

Re: Domaci chlieb svetly

Příspěvekod RobOtMZ » čtv, 11 srp 2011, 08:39

19 hodin mi kvasil v hrnci, + 2 hodiny už vytvarovaný a zabalený v utierke, tu je výsledok 21-hodinového kvasenia + hodinového pečenia.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Majte sa !
RobOtMZ
 
Příspěvky: 108
Registrován: stř, 6 čer 2007, 08:12
Bydliště: ZA kraj


Zpět na Kuchařka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron