FORUM.OSVALECH.CZ

Diskuzní fórum Osvalech.cz

maso

Recepty, kulinářské know-how do objemu i diety

Moderátoři: Cynik, Lifter675, Reno, melounek

Příspěvekod CIZOPASNIK » sob, 4 lis 2006, 21:32

aaa, ja si toho nevsiml, postup mam podobny, hned jak neco dodelam tak se vyjadrim .)


... co se tyka vyberu masa souhlasim s Renem, kupuju taky v tescu a vzdy "rumpsteak" ... na 99% z toho neni potrab nic okrajovat, vyjimecne to trochu jeste okrajim protoze mam rad uplne libovy maso... prvni rozdil nastava pri zpracovani :) naklepavam palickou a to vydatne, platky si vybiram tak 1-1,5cm tlusty a pak je rozmydlim ze jsou hned dvakrat tak velky na plochu (pri tepelny uprave se zase pekne stahnou do puvodni velikosti)... koreni davam krapet toho steakovyho ze sacku (nekdy mam lepsi ale vetsinou se spokojim s touhle hruzou) + 4 druhy pepre + jeste vydatne osolim... od jisty doby zasadne pouzivam maslo, ne olej... maslo tak akorat aby se rozpustilo na panvi na cely plose, zahrivam tak stredne aby se nepripalilo (je potreba gut panev) ... jinak priprava stejna, minutu jedna strana, minutu druha a pak stahnout ohen a par minut dodelavat... pak to hodim na talir, naleju tam ten vypek z ty panve (miluju zdrava jidla :lol: ) a sezeru vetsinou samotny bez niceho
"Knowing is not enough, we must apply
Willing is not enough, we must do."

Bruce Lee
Uživatelský avatar
CIZOPASNIK
 
Příspěvky: 3006
Registrován: stř, 14 pro 2005, 23:36

Příspěvekod Reno » ned, 5 lis 2006, 07:21

jééé teď mně trošku natáhlo... máslo? já mám máslo zafixované jako sladké, tedy tuk na pečení vánočního cukroví... už když někdo dělá kuřecí prsa na másle, tak to nechápu, ale hovězí, no fuj...
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod CIZOPASNIK » ned, 5 lis 2006, 11:09

ale houby, co by bylo sladky? :) kdysi jsem delal na oleji ale ten vypek z toho nebyl zadnej, proste olej... tohle je lepsi
"Knowing is not enough, we must apply
Willing is not enough, we must do."

Bruce Lee
Uživatelský avatar
CIZOPASNIK
 
Příspěvky: 3006
Registrován: stř, 14 pro 2005, 23:36

Příspěvekod Lear » ned, 5 lis 2006, 12:07

Když už jsme u "zdravých" tuků na vaření, asi nejlepší na opékání je husí sádlo.. Maso má pak výbornou chuť. Mňam mňam..
Není důležité, aby jeho oblečení bylo značkové, i když má pár dudlíků od Diora.
Lear
 
Příspěvky: 1359
Registrován: pát, 9 pro 2005, 13:35

Příspěvekod Reno » ned, 5 lis 2006, 16:38

Lear píše:Když už jsme u "zdravých" tuků na vaření, asi nejlepší na opékání je husí sádlo.. Maso má pak výbornou chuť. Mňam mňam..


Tak to se pleteš, sádlo doporučuje i Fořt na smažení...
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod Lear » ned, 5 lis 2006, 16:45

Fakt?! Myslel jsem, že sádlo se považuje za nezdravé na smažení.. I když upřímně je mi to jedno, když mám chuť, tak ho použiju.. A Fořt je podle mě debil, ale to je jiná story..
Není důležité, aby jeho oblečení bylo značkové, i když má pár dudlíků od Diora.
Lear
 
Příspěvky: 1359
Registrován: pát, 9 pro 2005, 13:35

Příspěvekod stanley » ned, 5 lis 2006, 16:50

Sadlo na smazeni sa uz nepovazuje za nezdrave, kedze sa neprepaluje ...
Opilec s flaskou pod hlavou,
zivy sa tekutou potravou,
nemava problemy so stravou,
trpi len zaludka otravou.
Uživatelský avatar
stanley
 
Příspěvky: 1514
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:36

Příspěvekod Reno » ned, 5 lis 2006, 18:02

stanley píše:Sadlo na smazeni sa uz nepovazuje za nezdrave, kedze sa neprepaluje ...


true...
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod Lifter675 » ned, 5 lis 2006, 20:14

Lear píše:Fakt?! Myslel jsem, že sádlo se považuje za nezdravé na smažení.. I když upřímně je mi to jedno, když mám chuť, tak ho použiju.. A Fořt je podle mě debil, ale to je jiná story..

pravda i nepravda.

Zdravé proto, že je menší konverze z cis na trans vazby uvnitř mastných kyselin (oproti rostlinnému oleji, ztuženým tukům)

Nezdravé pro velký výskyt LDL cholesterolu....

Pokuď máš cholesterol ok, tak smažit na živočišném tuku
ten, kdo vymyslel práci, měl ji také naučit onanovat, aby se dovedla udělat sama
Uživatelský avatar
Lifter675
Site Admin
 
Příspěvky: 3844
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:14

Příspěvekod Reno » pon, 6 lis 2006, 07:11

Lifter675 píše:
Lear píše:Fakt?! Myslel jsem, že sádlo se považuje za nezdravé na smažení.. I když upřímně je mi to jedno, když mám chuť, tak ho použiju.. A Fořt je podle mě debil, ale to je jiná story..

pravda i nepravda.

Zdravé proto, že je menší konverze z cis na trans vazby uvnitř mastných kyselin (oproti rostlinnému oleji, ztuženým tukům)

Nezdravé pro velký výskyt LDL cholesterolu....

Pokuď máš cholesterol ok, tak smažit na živočišném tuku


No hlavně, smaženit bys neměl vůbec... ale jak ten steak jinak udělat, že:-) v dietě dělám steaky na teflonu, nasucho a taky to není špatný... kráva je dobrá furt.
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod Lifter675 » pon, 6 lis 2006, 10:15

Last Boy Scout píše:
Lifter675 píše:
Lear píše:Fakt?! Myslel jsem, že sádlo se považuje za nezdravé na smažení.. I když upřímně je mi to jedno, když mám chuť, tak ho použiju.. A Fořt je podle mě debil, ale to je jiná story..

pravda i nepravda.

Zdravé proto, že je menší konverze z cis na trans vazby uvnitř mastných kyselin (oproti rostlinnému oleji, ztuženým tukům)

Nezdravé pro velký výskyt LDL cholesterolu....

Pokuď máš cholesterol ok, tak smažit na živočišném tuku


No hlavně, smaženit bys neměl vůbec... ale jak ten steak jinak udělat, že:-) v dietě dělám steaky na teflonu, nasucho a taky to není špatný... kráva je dobrá furt.

tak bez tuku dělat krávu sem si myslel že je dobré scifi.... radši to ani nebudu zkoušet... ale mleté maso dělám už jen na vlastní štávě , to je ok
ten, kdo vymyslel práci, měl ji také naučit onanovat, aby se dovedla udělat sama
Uživatelský avatar
Lifter675
Site Admin
 
Příspěvky: 3844
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:14

Příspěvekod Ďáblův advokát » pon, 6 lis 2006, 12:14

Hoši, k tý Vaší přípravě celkem nic nemám. Pár námětů:

- výpek před přelitím lze zalít cca deci vody či vývaru, převařit, zakápnout worchestrem, a pokud máte inst. jíšku, tak dát půl lžičky, trochu se to zatáhne a má to takovou tu hospodskou konzistenci

- hovězí bez tuku na té mřížkované pánvi jde, akorát se fakt musí rozpálit do běla,

- jinak da best je smaltovaná litina a sádlo.
Nekontrolovaná imigrace spojená s demografickým poklesem a multikulturalismem obtěžkaným pocitem viny stvořila stále rostoucí populaci neasimilovaných muslimů, rozhodnutých změnit Evropu k nepoznání.
Uživatelský avatar
Ďáblův advokát
Veterán
 
Příspěvky: 874
Registrován: pát, 27 led 2006, 16:25

Příspěvekod Reno » čtv, 16 lis 2006, 20:10

A jedna důležitá rada na konec: steak musí jít na pánvičku dokonale suchý. Takže, jestli ho umýváte, nezapomeňte ho před smažením osušit ubrouskem.
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod AHOLA » ned, 31 pro 2006, 13:08

Dnes sme mali na obed toto a bolo to fajn :D :

Provensálske kuracie stehná


Provensálske korenie je vlastne zmes rozmarínu, tymiánu, saturejky, bazalky a estragónu. Nádherne to vonia a jedlu dodáva charakteristickú chuť. Toto korenie sa dá kúpiť už namiešané v potravinách, alebo si ho namiešame sami podľa vyššie uvedeného zloženia.

Čo potrebujeme: 4 kuracie stehná, 500g rajčín, soľ, čierne korenie, oregano, provensálske korenie, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, olej, 1 dl vývaru, 2 dl bieleho vína, rajčinový pretlak al. kečup

Ako na to: Umyté stehná natrieme soľou, mletým čiernym korením, provensálskym korením a necháme odležať asi 15 minút. Opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Horúcou vodou sparené rajčiny ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k jedlu spolu s vývarom a vínom. Všetko dusíme asi 40 minút na miernom ohni. Na dochutenie môžeme pridať pár lyžíc pretlaku a trošku kečupu. Podávame s varenými zemiakmi.
Vzpomněl jsem si na tátu, kterej nejí maso, protože je nezdravý, protože ve střevech hnije. Na to přišel tak, že hovna pak hrozně smrdí, proto to tam logicky hnije. A to je člověk se dvěma vysokýma školama.
Uživatelský avatar
AHOLA
 
Příspěvky: 1640
Registrován: stř, 18 říj 2006, 20:13

Příspěvekod CIZOPASNIK » pon, 23 črc 2007, 19:58

porpve jsem si koupil svickovou a udelal z ni steak, normalne nalozil, nechal minutku na kazdou stranu na panvi, stahnul ohen, prili jsem pripravenou smetanovou omacku, prikryl a nechal cca 6 minut dodelat, sezral jsem to jen s plechovkou kukurice a baby karotky... lepsi jidlo asi neexistuje, jak rikal Reno, svickova bude nejspis chutnat lahodne i kdyz se ukusuje syrova, akorat ta cena je trochu vada na krase a duvod proc ji nemuzu sezrat kilo denne :(
"Knowing is not enough, we must apply
Willing is not enough, we must do."

Bruce Lee
Uživatelský avatar
CIZOPASNIK
 
Příspěvky: 3006
Registrován: stř, 14 pro 2005, 23:36

PředchozíDalší

Zpět na Kuchařka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron