FORUM.OSVALECH.CZ

Diskuzní fórum Osvalech.cz

Rozpoutávám smrtelné hádky číslo nevím kolik - Guláš

Recepty, kulinářské know-how do objemu i diety

Moderátoři: Cynik, Lifter675, Reno, melounek

Příspěvekod KAKAč » čtv, 19 dub 2007, 05:39

cital som v jednom recepte ze nejako pred zaprasenim paprikou trosku zaprasit aj mukou ale iba trosku, je to potom taka viac homogenna hmota.
KAKAč
 

Příspěvekod melounek » pon, 4 čer 2007, 12:01

melounek píše:Tak včera se mi KONEČNĚ podařilo udělat guláš tak, aby chutnal, jak ve 4. cenový...Naprsotá chuťová bomba. Udělal jsem dvě věci jinak - koupil jsem už naložený maso (kilo a půl) a guláš se pomalu dělal asi 6-7 hodin. Je fakt dokonalej.


Nejradši quotuju SVOJE příspěvky:)

Ne, vážně, včera jsem dělal guláš z nenaloženýho masa. Opět +- 6 hodin. Je až neskutečný, co všechno zmůže délka vaření. Je perfektní. Ke konci mne napadlo přidat sušené houby - na konci fomina to vypadaá na 120kg:).

Píšu to sem zejména z jednoho důvodu - máloco tak chutnýho zvládně i naprostej kuchařskej analfabet.
Slova tohoto světa jsou příliš těžká pro ptáka, jenž nad oblaka vzlétá....
Uživatelský avatar
melounek
Guru
 
Příspěvky: 4152
Registrován: úte, 13 pro 2005, 15:19

Příspěvekod Reno » pát, 22 čer 2007, 19:28

Saurone buď proklet:-)
ve výprodeji jsem narazil na bio přední a bio zadní za pár korun (cca 100 korun kilo). nakrájel na kousíčky, k tomu přibližně stejné množství cibule, nejdříve restoval cibuli, potom cibuli s paprikou a nakonec jsem přidal maso. Barva byla dokonale hnědá. Přidal jsem vodu, dusil cca 7 hodin (4 večer, 3 dnes přes den) a chuť byla dokonale vodová. Dusil jsem ještě 2 hodiny a stále žádná změna. Přidal jsem 2 kostky hovězího bujónu, zaprášil celozrnnou moukou a teď už byl guláš naprosto úžasný. Ale bez toho bujónu to prostě nejde... nebo jsem ludrák...
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod Lear » sob, 23 čer 2007, 19:34

Reno, stejně mám pocit že ta vodovost čehokoli co vaříš musí být nějaká autosugesce.. Prostě není možné vařit přiměřené množství masa celý den a mít vodovou chuť.. Nebo už radši začni jíst výhradně v hospodě.. :D
Není důležité, aby jeho oblečení bylo značkové, i když má pár dudlíků od Diora.
Lear
 
Příspěvky: 1359
Registrován: pát, 9 pro 2005, 13:35

Příspěvekod Reno » sob, 23 čer 2007, 19:56

Prostě je to málo silné ten vývar. nebo mám moc libové maso. nebo nevím:-)
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod RobOtMZ » pon, 25 čer 2007, 06:28

alebo davas malo ostatnych korenin.
Majte sa !
RobOtMZ
 
Příspěvky: 108
Registrován: stř, 6 čer 2007, 08:12
Bydliště: ZA kraj

Příspěvekod Reno » pon, 25 čer 2007, 06:29

ostatné koreniny nezpůsobí, že to bude mít masovou chuť.... a vůbec, co jsem viděl všechny recepty, tak tam psali masox:-)
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod loolan » pon, 25 čer 2007, 08:24

Před pár dny jsem měl guláš, který byl mňamózně masový. A to byl prý vařen jenom 2 hodiny (ale zase to maso bylo na malinké kousky, takže se to možná lépe vyvařilo)!
Uživatelský avatar
loolan
 
Příspěvky: 261
Registrován: stř, 31 led 2007, 23:44
Bydliště: Brno a okolí

Příspěvekod Reno » pon, 25 čer 2007, 08:26

loolan píše:Před pár dny jsem měl guláš, který byl mňamózně masový. A to byl prý vařen jenom 2 hodiny (ale zase to maso bylo na malinké kousky, takže se to možná lépe vyvařilo)!


a bez kostky?
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod loolan » pon, 25 čer 2007, 08:32

Reno píše:
loolan píše:Před pár dny jsem měl guláš, který byl mňamózně masový. A to byl prý vařen jenom 2 hodiny (ale zase to maso bylo na malinké kousky, takže se to možná lépe vyvařilo)!


a bez kostky?

jo, bylo tam prý 1,5kg kližky a té vody tam moc nebylo, dokonce mi to připomínalo silný vývar (i přes ty ruzná koření)
Uživatelský avatar
loolan
 
Příspěvky: 261
Registrován: stř, 31 led 2007, 23:44
Bydliště: Brno a okolí

Příspěvekod Reno » pon, 25 čer 2007, 08:37

mozna delam chybu v tom vyberu masa, zadni je proste malo tucne aby pustilo dost stavy... a polivku taky varim treba z kurecich prsou a ne z dilu, takze to taky nema co pustit...
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod RobOtMZ » pon, 25 čer 2007, 08:46

Reno píše:ostatné koreniny nezpůsobí, že to bude mít masovou chuť.... a vůbec, co jsem viděl všechny recepty, tak tam psali masox:-)


do gulasu som bujon este v zivote nedal, ani si to neviem predstavit, jednoducho mi to nejde dokopy...

praveze korenie sposobi to ze stale tomu "nieco chyba". Skus si napriklad iba neosolit polievku.
Majte sa !
RobOtMZ
 
Příspěvky: 108
Registrován: stř, 6 čer 2007, 08:12
Bydliště: ZA kraj

Příspěvekod loolan » pon, 25 čer 2007, 09:20

Reno píše:mozna delam chybu v tom vyberu masa, zadni je proste malo tucne aby pustilo dost stavy... a polivku taky varim treba z kurecich prsou a ne z dilu, takze to taky nema co pustit...

Teď jsem se ptal a prý je to škoda (to hovězí zadní na guláš a ještě to není úplně ono). Polívka z kuřecích prsou je prý na nic. Toť názory zkušené kuchařky.
Uživatelský avatar
loolan
 
Příspěvky: 261
Registrován: stř, 31 led 2007, 23:44
Bydliště: Brno a okolí

Příspěvekod RobOtMZ » pon, 25 čer 2007, 09:34

na gulas jedine pleco alebo klizka, stehno je strasne "suche"
Majte sa !
RobOtMZ
 
Příspěvky: 108
Registrován: stř, 6 čer 2007, 08:12
Bydliště: ZA kraj

Příspěvekod melounek » pon, 25 čer 2007, 10:48

Reno píše:Saurone buď proklet:-)
ve výprodeji jsem narazil na bio přední a bio zadní za pár korun (cca 100 korun kilo). nakrájel na kousíčky, k tomu přibližně stejné množství cibule, nejdříve restoval cibuli, potom cibuli s paprikou a nakonec jsem přidal maso. Barva byla dokonale hnědá. Přidal jsem vodu, dusil cca 7 hodin (4 večer, 3 dnes přes den) a chuť byla dokonale vodová. Dusil jsem ještě 2 hodiny a stále žádná změna. Přidal jsem 2 kostky hovězího bujónu, zaprášil celozrnnou moukou a teď už byl guláš naprosto úžasný. Ale bez toho bujónu to prostě nejde... nebo jsem ludrák...


a není chyba v tomhle? Já vodu vůbec nepřidávám, stahnu oheň a dusím...Vodu přidávám až mnohem později a to stejně jenom proto, aby toho bylo víc. Přidávám tak půllitr a na konci většinou ještě jeden. Jinak může být problém i v tom dochucení, jak psal kakač. Zkrátka po 7 hodinách vaření nemůžeš mít vodovou vodu ani ze zadního...libová kližka je ale samozřejmě pro guláš vhodnější.
Slova tohoto světa jsou příliš těžká pro ptáka, jenž nad oblaka vzlétá....
Uživatelský avatar
melounek
Guru
 
Příspěvky: 4152
Registrován: úte, 13 pro 2005, 15:19

PředchozíDalší

Zpět na Kuchařka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron