FORUM.OSVALECH.CZ

Diskuzní fórum Osvalech.cz

Polívky

Recepty, kulinářské know-how do objemu i diety

Moderátoři: Cynik, Lifter675, Reno, melounek

Polívky

Příspěvekod Reno » stř, 8 bře 2006, 11:43

Nikdy jsem je nežral, ted bych se jich užral:-)

Včera jsem vynalezl - nevynalezl recept na chillito. Jedl jsem to v hospodě a tak jsem si to zkusil udělat doma.
Do vody na kousky hovězí - dal jsem tam přední bio, nicméně lze použít při delším vaření jakékoliv hovězí, dvě kostky hovězího bujónu, chilli (hafo), na kousky pokrájenej brambor, jednu zelenou papriku a zmrazené fazolové lusky. Povařit hodinku a je to.
Udělal jsem to z necelého kila a sežral jsem to večer natřikrát u televize:-) to jídlo nezpůsobuje nasycení, ale naopak, zvyšuje chuť k jídlu.
Sauron má ale určitě sofistikovanější recepisy.
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod Lifter675 » stř, 8 bře 2006, 12:06

slint, tak na dobré hovězí masíčko se těšim, zítra vyrážím do Carrefouru :wink:
Ty lusky, je to k něčemu? chuť?
ten, kdo vymyslel práci, měl ji také naučit onanovat, aby se dovedla udělat sama
Uživatelský avatar
Lifter675
Site Admin
 
Příspěvky: 3844
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:14

Příspěvekod Reno » stř, 8 bře 2006, 12:08

Aby v té polívce něco plavalo:-) Ale tahle kombinace fakt dobrá, taková kovbojská polívka. Můžeš tam dát i něco jiného.
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod Lifter675 » stř, 8 bře 2006, 12:09

třeba koňskou klobásu? :lol:
ten, kdo vymyslel práci, měl ji také naučit onanovat, aby se dovedla udělat sama
Uživatelský avatar
Lifter675
Site Admin
 
Příspěvky: 3844
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:14

Příspěvekod melounek » stř, 8 bře 2006, 12:16

Mám stejný chutě jako Reno, půlku týdne teď žeru vždycky vývar, co udělám v neděli večer. Kilo hovězího, papriky, rajčata, cibuli, zhruba tak dvě hodiny vařím, česnek, kmín (to je jediná ingredience, které tam dávám s rozumem), bobkovej list, a protože solím podravkou, bujón už nedávám. V případě, že není trénink, žeru bez ničeho, po tréninku většinou s rejží.
Uživatelský avatar
melounek
Guru
 
Příspěvky: 4152
Registrován: úte, 13 pro 2005, 15:19

Příspěvekod Ďáblův advokát » stř, 8 bře 2006, 13:38

Soudruzi !!!!!!!

Hovězí vařte déle, klidně i 5 hodin. Uvidíte, o kolik je to lepší. I KOSTKU BUJONU MOŽNO VYNECHAT.

Přidám recept na polévku z volské oháňky.

1KG volské oháňky
mrkev celer petržel cibule - dle chuti
tymián, řebíček !!, bobkový list, pepř sůl.

Na dne velkého hrnce rozpálím trochu oleje a zprudka opeču na kusy naporcovanou oháňku. Bacha, ať Vám to nezčerná. Hnědá kůrka sem tam není na škodu, dodá polévce známou tmavou barvu hovězího bouillonu.
Přidám 1/2 zeleniny kořenové + cibuli a dále restuji.
Přidám lžičku tymiánu, 2-4 řebíčky /raději méně/ celý pepř. sůl
2x zamíchám a zaleju cca 2,5 l vody.

Přidám bobkový list a vařím na velmi mírném plameni nejméně 2 hodiny, klindě i 5. občas zamíchám, kontroluji, aby se to moc nevyvářelo, případně dolévám vodu, to vše tak 1x za půl hodiny.

Odstavím, scedím do nového hrnce. Kdo chce, může vývar zčeřit.

=nepovinné=
To se dělá tak, že zcezený vývar se uvede do varu a vmíchají se do něj 2 syrov vejce, míchám celou dobu pomerně svižně, nechám přejít varem a znovu cedím - do 3 hrnce. Po této proceduře je polévka více čirá.
=konec nepovinných úprav=

Do cezeného vývaru pokrájím druhou polovinu zeleniny a povařím. Oháňku oberu, kvalitní kousky masa dám do polévky a krátce povařím, zeleninu s prvního vaření směřuji do koše.

Podávám s celestýnskými nudlemi, nebo s natural rýží, kterou jsem uvařil zvlášt.

=Low fat varianta=
cezený vývar před další úpravou dám zmrznout a zeberu nahoře tuk, dále pokračuji jak shora uvedeno.
Nekontrolovaná imigrace spojená s demografickým poklesem a multikulturalismem obtěžkaným pocitem viny stvořila stále rostoucí populaci neasimilovaných muslimů, rozhodnutých změnit Evropu k nepoznání.
Uživatelský avatar
Ďáblův advokát
Veterán
 
Příspěvky: 874
Registrován: pát, 27 led 2006, 16:25

Příspěvekod Lifter675 » úte, 14 bře 2006, 20:03

Reno Raines píše:Aby v té polívce něco plavalo:-) Ale tahle kombinace fakt dobrá, taková kovbojská polívka. Můžeš tam dát i něco jiného.
Reno, tak sem si to uvařil. je pravda že bych asi potřeboval větší papinak, ale nějak se to tam vešlo po okraj. jediné co mě sere je jak sem se neuhlídal s tím chilli, pálí to fest a hovězí není vubec cítít:( Nejde to něčím zmírnit? napadá mě akorát naředit
ten, kdo vymyslel práci, měl ji také naučit onanovat, aby se dovedla udělat sama
Uživatelský avatar
Lifter675
Site Admin
 
Příspěvky: 3844
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:14

Příspěvekod 3b » úte, 14 bře 2006, 20:38

no co sa polievok tyka tak tu sme dvesto rokov za opicami ale ako aj perchan urcite dosvedci NEW ENGLAND CLAM CHOWDER rulez akoze toto je polievka polievok

este tu maju taku taliansku s kusiskami zeleniny bleee
a frenc junion bleee
ObrázekMM
Uživatelský avatar
3b
Guru
 
Příspěvky: 434
Registrován: pát, 9 pro 2005, 20:37
Bydliště: Hell

Příspěvekod Reno » úte, 14 bře 2006, 21:10

Lifter675 píše:
Reno Raines píše:Aby v té polívce něco plavalo:-) Ale tahle kombinace fakt dobrá, taková kovbojská polívka. Můžeš tam dát i něco jiného.
Reno, tak sem si to uvařil. je pravda že bych asi potřeboval větší papinak, ale nějak se to tam vešlo po okraj. jediné co mě sere je jak sem se neuhlídal s tím chilli, pálí to fest a hovězí není vubec cítít:( Nejde to něčím zmírnit? napadá mě akorát naředit


Jo, můžeš kus vody ulít, dolít novou a přidat trošku bujónu aby to zase mělo tu polívkovou chuť...
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod Ďáblův advokát » úte, 14 bře 2006, 21:13

Reno Raines píše:
Lifter675 píše:
Reno Raines píše:Aby v té polívce něco plavalo:-) Ale tahle kombinace fakt dobrá, taková kovbojská polívka. Můžeš tam dát i něco jiného.
Reno, tak sem si to uvařil. je pravda že bych asi potřeboval větší papinak, ale nějak se to tam vešlo po okraj. jediné co mě sere je jak sem se neuhlídal s tím chilli, pálí to fest a hovězí není vubec cítít:( Nejde to něčím zmírnit? napadá mě akorát naředit


Jo, můžeš kus vody ulít, dolít novou a přidat trošku bujónu aby to zase mělo tu polívkovou chuť...


Ďete už s těma kostkama do prdele :roll: :roll: :roll: :D :D :D
Nekontrolovaná imigrace spojená s demografickým poklesem a multikulturalismem obtěžkaným pocitem viny stvořila stále rostoucí populaci neasimilovaných muslimů, rozhodnutých změnit Evropu k nepoznání.
Uživatelský avatar
Ďáblův advokát
Veterán
 
Příspěvky: 874
Registrován: pát, 27 led 2006, 16:25

Příspěvekod Lifter675 » úte, 14 bře 2006, 21:44

trochu sem to ještě povařil, nechal vychladout a je to ok:) Bujony tam jsou jen 2:))
ALe kilo hovězího udělalo taky svý
ten, kdo vymyslel práci, měl ji také naučit onanovat, aby se dovedla udělat sama
Uživatelský avatar
Lifter675
Site Admin
 
Příspěvky: 3844
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 23:14

Příspěvekod Kulsud » stř, 15 bře 2006, 08:11

ďáblův advokát má pravdu. Mám oblíbenou jednu hospůdku, kde si pravidelně dávám klasický hovězí vývar s obřím množstvím masa a játrových knedlíčků. Doma se mi to tolik nedařilo, prostě ta chuť chyběla. Kuchař mi prozradil, že tu polévku má prostě celý den na plotně, nechává ji lehce probublávat a jenom do toho přidává maso, zeleninu atd. Takže hovězí vařím 5 hodin. Bujonu netřeba. Pouze Podravka, sůl, zelenina - celer, mrkev. Samozřejmě játrová zavářka na knedlíčky. Ve finále přidávám trochu nudlí, které se nesmí vařit dlouho. N E S K U T E Č N Ý
Anton Chigurh - charakterní muž.
Uživatelský avatar
Kulsud
 
Příspěvky: 900
Registrován: úte, 13 pro 2005, 13:44

Příspěvekod Reno » stř, 15 bře 2006, 08:23

Tak tohle prostě není v mých silách, vařit něco pět hodin:-) tak dlouho jsem doma naráz akorát přes noc.
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Příspěvekod Kulsud » stř, 15 bře 2006, 08:29

Reno Raines píše:Tak tohle prostě není v mých silách, vařit něco pět hodin:-) tak dlouho jsem doma naráz akorát přes noc.


Řekněme to asi tak, nedělám to tak často a nejsem na to sám. Myslím to vaření
Anton Chigurh - charakterní muž.
Uživatelský avatar
Kulsud
 
Příspěvky: 900
Registrován: úte, 13 pro 2005, 13:44

Příspěvekod Reno » pát, 17 lis 2006, 18:49

Čočková polívka pro absolutní diletanty.
Koupit červenou tureckou čočku (v bio koutku, má velkou výhodu, uvaří se mnohem rychleji než klasická) 1 kg, přidat 2 celé cibule oloupané, 2 kostky masoxu a zalít vodou, osolit. Občas promíchat, po hodině je z toho konzistentní krém neskutečné chuti. Fajnšmekři přidají klobásu.
Reno
Site Admin
 
Příspěvky: 9915
Registrován: čtv, 8 pro 2005, 16:40

Další

Zpět na Kuchařka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků