FORUM.OSVALECH.CZ

Diskuzní fórum Osvalech.cz

BBQ

Recepty, kulinářské know-how do objemu i diety

Moderátoři: Cynik, Lifter675, Reno, melounek

BBQ

Příspěvekod koroze » stř, 16 bře 2011, 09:26

Ahoj, blíží se čas grilování, tak se ptám, zda-li se nechcete podělit o nějaký zajímavý racept na marinádu, masa na grilování, grilovací postupy atd..

Osobně jsem trochu nemocný a v teplých dnech si takto připravuji maso minimálně 2x týdně. Užívám nový vychytaný gril Weber do kterého jsou bryketky stejné značky sice drahé jako kráva, ale zase nesrovnatelně kvalitnější. Stačí jich mnohem méně a déle hoří. Dá se na nich mnohem lépe korigovat prudkost, s jakou se maso připravuje.

Osobně mam nejraději:
Stejčky (prorostlejší)-nejlépe entercot, který jen naložím na noc do oleje a kuličkového pepře. Osmahnu z ostra na největším žáru a pote přiklopim gril nechám dopéct+před podáním nechá 5 minut na talíři, přikryté odstát
Burgery: Buď klasicky z mletého krku, na to restovanou cibulku, sálát a chedar! (tento tučnej sejra je nesrovnatelně lepší než eidamem)
a Nebo z vychytanějšího masa-hovězí zadní (stejkové maso-globus, osobně si myslim, že je to jedno z nejchutnějších mas na stejk cena/výkon 175 kč/kg)+slaninku.
Nedělám karbanátky-alé Reno, ale jen maso namelu a okokřením, peču pozvolna na medium a ještě se mi takováto bulka nerozsypala.
Křídélka tandory: Na noc naložím kuřecí křídla do tandory pasty a jogurtu a pote griluju na alobalové vaničce+dopékám na roštu.
Buritos (nemusí to být jen na grilu)-Lepší hovězí na proužky s fazolkama na slanině, chalapeňos a strouhanej chedar. Všechnjo orestuju na alobalovém tácku a dám zapéct v tortile na rošt. Jako dip jen zakysanou smetanu (francouzkou) a ta kombinace pálivého jídla, "zbržděného" smetanou je unikátní!

Dále mam rád bílé miniklobásky a normální marinovanou krkovičku-globus.

Sem tam si pro spestření dělám variace mletého v balkánském koření a k tomu tsaciki. Kalim k tomu rakiji a připadám si jako u moře :)

Kdyby jste někdo měli typ, jak udělat žebra/křídla a další vychytávky, zlepšíte mi tím náladu. Jinak doporučuju kuchařku weber http://www.grily.cz/special-weber/recep ... ani-weber/ kterou jsem ještě nepoužil, ale od vánoc se na to těším!

Teplým večerům a flákotám masa zdar!
Play hard, life is short!
Uživatelský avatar
koroze
 
Příspěvky: 1300
Registrován: úte, 5 pro 2006, 11:34
Bydliště: Prague

Re: BBQ

Příspěvekod Marat » úte, 24 čer 2014, 11:35

Zebirka zkusim takhle - http://www.stream.cz/prakul/10000858-ve ... m-coleslaw - zda se mi to jako super recept.
Maso sezenu asi tak, ze koupim cely bucek, tuk s kuzi seriznu a schovam na zimu na skvarky a sadlo, nevim jak jinak bezne tak vysoke a masite zebra sehnat..

A jeste bych chtel nekdy zkusit to trhane maso, ale na to nemam dobry gril a asi by se mi normalne nechtelo to tak dlouho delat.
Naše nohy mají tvar bot.
Marat
 
Příspěvky: 287
Registrován: úte, 12 čer 2007, 00:11


Zpět na Kuchařka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron